torstai 26. syyskuuta 2019

Sinun saleissasi


Sinun saleissasi juoksee hopeinen puro. Heinä keinuu vienossa tuulessa, se saapuu tervehtimään sinua, kun saavut jälleen muistamaan. Sinne minä aina palaan, avoimen taivaan alle, vahvojen seinien suojiin, saliesi hohteeseen.

Vaikka maailma ravistelisi seiniä, pelko nakertaisi niihin reikiä, taivas ei koskaan tummuisi. Tuuli puhaltaa salit täyteen henkeä, valo kylpee marmoriseinissä. Saapuvan kesän tuoksu, sinun hymysi auringon välkettä vasten. Siellä sydämeltäni putoisi paino, maailman mustuus kävisi helpommaksi hyväksyä. Ei aurinko aina paista, tuuli leikittele heinällä, mutta sinä olisit siellä, kertoisit minulle muuttolinnuista ja niityn kauneimmista kukista eikä minulla olisi hätää.

Kesä ilmoittaisi tulonsa hymyssäsi, linnut saapuisivat parvissa. Sinun saleissasi minä näen hauraan kauneuden, luonnon periksiantamattomuuden. Heinä taipuu, mutta ei katkea. Puro ei jäädy kylmimmälläkään pakkasella. Minä katson kaikkea sitä ja sydämeni sykkii kiitosta.

Eikä aika koskaan pysähdy kanssasi, hetket ne vain kiteytyvät, saavat kultareunukset. Ja kun joskus eksyn mustaan sumuun, kuulen purosi solinan, kohotan katseeni ja näen hopeisen välkkeen kutsuvan minua kotiin. Sumulla on paikkansa, mutta ei siellä, missä taivas ja maa sekoittuvat, missä hymysi soi tuulessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti