perjantai 21. kesäkuuta 2019

Jonne taivaat eivät näe: epilogi


Epilogi: Uusi aamu

Auringon kajo erottuu taivaanrannasta, kun Mariel kulkee paljain jaloin hiekalla Avani ja Larus perässään. Avani kävelee tottunein askelin, Larusin askellus on yhä varovaista, hän kävelee kuin kipu kulkisi yhä joka askeleella mukana. Mariel ja Avani odottavat häntä, Mariel ojentaa kätensä hänen saavuttaessa heidät.

Aavikolla ei tuule vielä, Mariel kuljettaa ystävänsä halki yön ja aamun rajan. Hiekka ei polta vielä kunnolla, hymy kareilee Marielin kasvoilla, kun hän pääsee dyynien päälle. Aurinko tervehtii häntä kauempaa, kohoaa kehäksi taivaanrantaan. Avani ja Larus kävelevät hänen vierelleen, molemmille puolelle.

Täällä Mariel ei ole kuningas. Hänen kruununsa lepää palatsissa, valtakuntansa unen otteessa. Tässä hetkessä Mariel on nuori poika, joka on kulkenut pitkän matkan kahden ystävänsä kanssa ja päässyt takaisin kotiin.

Minä halusin näyttää tämän teille”, Mariel sanoo auringonkajon värjätessä yön reunan punallaan. ”Tämä on kauneinta, mitä Adamantiassa on.”
Mariel, tämä on…” Avanin henki salpautuu. Mariel tietää, mitä nainen ajattelee. Punainen taivas on kauniilla tavalla tuttu.
Minulla on ollut ikävä aamuja Adamantiassa”, Larus sanoo hiljaa, ”hirvittävä ikävä…”

Mariel vie kätensä Larusin ja Avanin omille ja puristaa lujaa. Ei pitääkseen ystäviään ikuisesti itsellään, vaan kiittääkseen siitä, että juuri he ovat kulkeneet yhden matkan alusta loppuun hänen kanssaan. Pysyneet hänen vierellään.

Aamu kohoaa taivaalle, aurinko tervehtii kulkijoita. Mariel antaa lämpimän hehkun täyttää sisimpänsä. Avani kohottaa kätensä ja osoittaa kajastusta.

Katso, Mariel. Aurinko nousee jälleen.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti