sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Seuraavaan elämään

3.6.2017. Kesäloma, vapautuminen, valmistuminen, mikä? Kenties noita kaikkia. Yhtä kaikki minä olen oppivelvollisuuteni suorittanut. Tietenkään opintoni eivät lopu tähän - päin vastoin, tästähän ne taitavat vasta alkaa - mutta noin teoriassa tämä voisi olla tässä.
 
 
Still growing
 
Tässä kohtaa sisälleni kasvaa yleensä huikea tyhjyys siitä, että koulu on yhtäkkiä viety pois ja minun pitäisikin keksiä itselleni tekemistä. Onhan se sitä osittain nytkin, suorittajaluonne kun olen. Silti mieleni täyttyy jostain muustakin: mahdollisuuksista.
 
 
Awaken
 
Tällä kesällähän on periaatteessa huikeasti enemmän potentiaalia kuin yhdelläkään kesällä tähän mennessä. Tämä on nimittäin ensimmäinen kesäni elossa. Ja selventääkseni lauseen merkitystä: tämä on ensimmäinen kesäni ilman masennusta.

 
Why hurt, when you can heal? I
 
Kesä ilman masennusta tuntuu päähän mahtumattomalta ajatukselta, mutta olen varma, että muutamien ensimmäisten viikkojen sisällä olen jo sisäistänyt asian. Mahdollisuuksia on paljon. Voin nauttia keleistä - sikäli aurinko suvaitsee pysyä taivaalla - sekä seurasta. Voin oikeasti tehdä asioita ilman, että masennus on varjostamassa kaikkea elämässäni. Mahdollisuudet ovat rajattomat, ja aion ensimmäistä kertaa katsoa niitä optimistisin silmin.
 
 
Why hurt, when you can heal? II
 
Minulla on aikaa harrastuksilleni, ulkoilulle, ystäville tai vaikka vain television ruudulle, jos siltä tuntuu. Elämässäni on tarpeeksi mielenterveysongelmia edelleen rajoittamassa, mutta minulla on voittamaton olo. Minä pystyn ja minä osaan, ja tapahtui mitä tahansa, minä tiedän, miltä tuntuu olla elossa. Näillä on hyvä mennä eteenpäin.
 
 
Why hurt, when you can heal? III
 
Sillä eteenpäinhän minun on pakko mennä, halusin tai en. Olen valinnut mennä lukioon syksyllä, ja aion selvitä siitäkin. Ennen kuin suunnataan katsetta tulevaan, käydäänpä kuitenkin läpi edellistä kolmea vuotta elämästäni. Yläaste on nimittäin näin kliseisesti sanottuna muuttanut lähes kaiken. Tai ainakin kaiken olennaisen.
 
 
One for the sadness, two for kindness and the last one for you
 
Kuudes luokka oli minulle kenties se vaikein. Olin totaalisen hukassa itseni ja ystävieni kanssa, ei ollut pienintäkään aavistusta siitä, mitä elämälleni tapahtuu yläasteella. Eikä se paikan muuttuminen ollut pahinta. Pahinta oli se, etten luottanut itseeni ja annoin muiden päättää puolestani, miten asioihin kuuluu suhtautua.
 
 
I bid you all a very fond farewell
 
Pelko ohjasi suurimpaa osaa toiminnoistani. Pelko menettämisestä, pelko itsestäni, pelko kaikesta. Osittain kyseinen tunne ohjaa minua edelleenkin. Olin liian heikossa mielentilassa. Lähes täydellinen sellaisille, joilla on luonnollinen kyky manipuloida. Ja minuahan manipuloitiin.
 
 
Seuraava päämäärä
 
Tuskin kukaan koskaan tuntee itseään täydellisesti. Yläkouluun mennessä kaikki manipulointi ja muu mielen sortaminen olivat kuitenkin saaneet minut siihen tilaan, etten seitsemättä luokkaa aloittaessani tiennyt lainkaan, mitä elämältäni haluan. Eihän minun tarvinnutkaan, joku muu voisi päättää sen puolestani.
 
 
Mielenrauha
 
Seitsemännen ja kuudennen välissä tapahtunut muutos oli suuri, mutta se oli hyvä. Seitsemännellä nimittäin löysin elämääni uusia, tärkeitä ihmisiä sekä vahvistin suhteitani niihin, jotka olivat minulle jo ennestään rakkaita. Te kaikki, jotka tiedätte löytäneenne tienne elämääni yläasteen aikana: kiitos. Sanomattakin selvää, miten paljon rakastan teitä.

 
Vapaa I
 
Siitäkin huolimatta, että ikään kuin pääsin eroon minulle huonoa tehneistä asioista ja ihmisistä, mielenterveysongelmani pahenivat. Seitsemännellä alku oli jo nähtävissä, kahdeksannesta en muista mitään. Oli vain syömishäiriö ja maailma sen ympärillä.

 
Vapaa II
 
Ja jollakin ihmeen keinolla olen silti yhtä tässä. Yhdeksäs luokka oli minulle henkisellä tasolla paras kaikista kolmesta. Olin päättänyt olla välittämättä, olin päättänyt tehdä juuri niin kuin olin aina halunnutkin. Ja vasta yhdeksännellä minä opin, miltä eläminen minulle tuntuu.

 
 
Vapaa III
 
Oli vapauttavin tunne huomata, että vaikka tein asioita, joita aiemmin pelkäsin ja joista minua sorrettiin, oloni tulikin paremmaksi. Olin vapaa siitä pelosta, joka kahlitsi itseilmaisuani.

 
Vapaa IV

 
 Yläaste teki minusta sen, mitä tällä hetkellä olen. Ja tässä vaiheessa en aio pistää jarrua päälle. On vielä paljon koettavaa ja tehtävää. Ottakaa minut mukaan, jakakaa kanssani asioita ja vahvistakaa sitä elämää, jonka yläasteella löysin.
 
 
 
Yellow means summer
 
 
Higher

 
Stronger than you believe
 
 
Harmonia
 
 
3/6/2017

 
9.5 / 9.8
 
Ja koska olen ylpeä siitä, että kaiken pahimman keskellä sain opiskeltua, koen tarpeelliseksi ilmoittaa, että yllä olevan kuvan nimi kertoo suoraan keskiarvoni sekä lukuaineiden keskiarvon.

 
Selvinnyt


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti