perjantai 27. joulukuuta 2019

Muuttumaton


Minä olen sinun rinnallasi. Olen valinnut pysyä siinä, pitää kiinni, vaikka maailma muuttaisi sinut, saisi huoneittesi tapetit repsottamaan, muovaisi muotosi uudeksi. Minä en pelkää sen edessä, sillä ei ole mitään, miksi sinut voisi muuttaa, jotta kääntäisin selkäni.

Muuttakaa sinut lasiksi, joka heijastaa sata kuvajaistani, vedeksi, joka valuu sormieni välistä, minä pysyn, minä en irrota. Ei ole mitään, mitä kavahtaisin, ei mitään, mitä en kohtaisi. Tehkää sinusta tuuli, joka soi korvissani, kevään ensimmäinen silmu, taivaankantta kiertävä lintu, minä tunnistan sinut omakseni ja kohtaan sinut hymysuin.

Voit olla rauhassa, hylätä sydäntäsi kalvavan pelon, sillä yksikään tuuli ei ole niin vahva, yksikään virta niin voimakas, että minä jäisin sen alle, jättäisin kohtaamatta sinut. Voit itse paeta, juosta halki pelkosi metsän, kompastua menneen elämän poluillesi jättämiin juuriin, mutta minä seuraan, katson kaikkea sitä, jota olet juossut pakoon. Minä juoksen perässäsi niin kauan, että voin tarttua sinua jälleen kädestä, nähdä hymyn piirtyvän kasvoillesi.

Minun rakkauteni on sade, joka kastelee metsän, kasvattaa kukkia sinne, missä maa on ollut vuosia musta. Minä en päästä irti, minä olen valinnut olla tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti