maanantai 5. marraskuuta 2018

Tajunnanvirtaa 5.11.2018


Päässäni hajoilee, mutta ainoastaan hyvällä tavalla, sillä lailla, että kaikkialla tuntuu hyvältä, energia juoksee kehossa jättäen valosäikeitä mustuuteen. Keskellä on pimeää, mustaa ainetta, valo kirmaa sen ohi, tuntuu kulkiessaan kylmältä, soljuvalta elohopealta. Miten hyvältä se tuntuukaan. Se lähtee lentoon, irtoaa mustuudesta, pakenee sormenpäistä, jättää kehon kylmäksi, mutta ei tunnottomaksi. Eläväksi. Elävämmäksi kuin koskaan, sykkiväksi.

Maailma on jatkumo, minä ikuinen, jatkun kaikkialla, en koskaan lopu kerran kehosta irrottuani. Aina, kun valo lähtee, jokin osa siitä jää elämään maailmaan, leijumaan todellisuuteen, joka on olemassa ilman minuakin. En ole löytänyt muuta keinoa elää ikuisesti, pysyä aina täällä, elää, kunnes tunteet on kulutettu loppuun eikä keho osaa enää löytää itselleen tietä kotiin.

Maailma on olemassa kehoni ulkopuolellakin. Niin se on. Vankila kuin vankila. Rakkaus, koulutus, väsymys, keho, vankiloita kaikki, vapaaehtoisia tai tahdosta riippumattomia kahleita. Keho on niistä vahvin, sitä emme voi sammuttaa, se ei lähde irti, koska elämme sen keskellä, kurotamme ulos laitoja pitkin. Törmäämme kehojemme rajoihin, revimme ne hajalle vain huomataksemme, että keho ottaa aina vastaan.

Vain valo pääsee pakoon. Se on ainoa, joka osaa tien ulos. Sormien päistä se juoksee vapaaksi, palaa, jos on palatakseen. Miksi kukaan haluaisi palata vankilaan kerran havaittuaan sen vankilaksi? Valo saa juosta vapaana, sillä mikään muu ei koskaan lähde irti. Vapaus on suhteellista, mutta oikeastihan sitä ei ole olemassa keholliselle, sillä sielu ei pääse ulos ruumiista. Kaltereihin voi rakastua. Niihin ei pitäisi rakastua. Ne pitäisi aina kyseenalaistaa, pyrkiä lähemmäs reunoja, kunnes viimeisetkin rajat repeytyisivät rikki.

Ihmiset halutaan pitää kehoissaan kuolemassakin. Edes viimeinen valo ei vapauta meitä, kun ruumis lasketaan mustaan multaan. Sinne se jätetään, jotta se tulisi maaksi jälleen. Jäämme pimeyteen, ellei valo sisällämme ehdi juoksemaan vapauteen. Kuinka se kulkee ulos metrien alta, ryömii tiensä vapauteen, kun sillä ei ole mitään johdattamassa? Emmekö me kaikki tarvitsisi jotakin, joka auttaa meidät pois fyysisyyden kierteestä? Haudalle pienen kynttilän, joka kertoisi valolle, mitä kohti kurottaa?

Miltä tuntuisikaan elämä ilman ruumista. Miltä tuntuisikaan olla ikuinen. Yhtyä iltapäivän laskevaan aurinkoon, hajota tuuleen, olla kaikkialla, hengityksettömänä, rajattomana. Fyysisyyden taakasta vapaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti