tiistai 3. tammikuuta 2023

Sinä

Sinulla on aina naurua silmissäsi. Muuttuvat, hämmentävät rutiinit, joissa on olevinaan punainen lanka, kunnes sotket sen jälleen. Aina sokeria kahvissasi. Lakanat suoraan lapsuudesta, koska sinun mukaasi ne toimivat vielä ja lapsuuden piirrettyihin samaistuminen on aina muodissa. Et ikinä osta mitään turhaa, ja silti olet ihminen, jolle voisi myydä ihokarvaimurin, koska se olisi sinusta ”läppä juttu” ostaa.

Sinulla on oudoimmat jutut. Voit puhua mistä tahansa ja vaihtaa aihetta kesken lauseen. Osaat puhua mustan valkoiseksi, mutta et silti suostu luopumaan vanhimmista näkökannoistasi. Olet joskus raivostuttavan itsepäinen ja saan väitellä kanssasi tunteja. Jäät silti aina miettimään sanomisiani päiviksi ja saatat palata niihin viikon päästä. Ajattelet kaikkea aina pitkään ja joka kulmasta, vaikka naurat minulle aina, kun sanon, että olet älykäs.

Innostut kovasti, ja aina kymmenestä asiasta kerrallaan, jotta et varmasti pääse keskittymään niistä yhteenkään täyspäiväisesti. Vain videopelit ja anime saavat sinut keskittymään johonkin asiaan pitkiksi ajoiksi. Naurat, jos ehdotan yhden yön pelimaratoneja, sinulle se on vasta pintaraapaisu.

Sinulla on paljon kummallisia tapoja ja päähänpinttymiä, ja olet aina ylpein siitä, että osaat antaa tarkat listat jokaisen pikaruokapaikan tuotteista. Erityisen hyvä olet ranskalaisissa. Osaat myös ulkoa paikallisten ruoankuljetusfirmojen nopeudet kunakin viikonpäivänä. Sekin on sinulle suuri ylpeydenaihe. Sinä myös vihaat kokkaamista yli kaiken, vaikka tiedän, että olet siinä ihan naurettavan hyvä.

Sinä olet maailman kaunein ihminen. Kaikin tavoin. Sinä ja sinun kummalliset tapasi ja kaikki ne jutut, joilla saat minut hetkessä nauramaan. Leveä hymysi, joka ulottuu silmiisi saakka. Pörröinen tukkasi ja kuluneet verkkarisi, joita et koskaan tahdo heittää pois. Kehosi, jota en voi ajatella ilman, että omani lämpenee. Naurat aina sille, kuinka sinua kauhisteltaisiin salipoikien keskuudessa, mutta en tiedä mitään yhtä kaunista kuin sinä ja se varmuus, jolla kannat kaiken mitä sinussa on, niin sisällä kuin ulkonakin.

Minun aurinkoni. Sinä pidät minut lämpimänä, olet ainoa asia, joka siihen pystyy. Kaikki muu on kylmennyt ja kuollut jo kauan sitten. Olen sinusta niin kiitollinen. Silloin, kun en ole vierelläsi, elämäni parhaimpia hetkiä ovat ne, kun viestisi valo täyttää huoneeni pimeän.

Jaksa säteillä vielä hetki. Tarvitsen sinua vielä, minun yöni ei ole vielä loppunut. Pysy kanssani vielä hetken, kunnes aamu kurottaa rihmojaan sinne, missä ainut valo on sinun hehkusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti