maanantai 23. lokakuuta 2017

Infopostausta(ko)

Näin blogia kun satun kirjoittamaan, en viitsi yhtäkkiä vain ryhtyä postaamaan uutta tarinaa ilman minkäänlaista etukäteisinfoa moisesta. Tässä postauksessa siis:

3dl selitystä seuraavaksi täällä seuraavaksi julkaistavasta tarinasta
1,5tl selfpromoa
1dl sepitystä jouluhaasteesta (koska jouluhan on ihan kohta, terveisin jouluihminen)
hyppysellinen muuta asiaa

- - -

Aloitetaan sillä tylsimmällä, toisin sanoen lyhyellä selfpromolla. Tulin luoneeksi tilin Wattpadiin, jonne aloinkin tekstejäni jo innokkaasti jakaa. Saapi käydä seurailemassa, ihan mielelläni seuraan takaisinkin. Käyttäjänimenihän on tosiaan sama kuin lähes kaikkialla muuallakin (sateiden). 

- - -

Entä mitä nyt tapahtuu? Kirjoittajanelämässäni ei ole mitään hurjia mullistuksia päässyt käymään. Koulun kirjoitustunneilla (terkkuja <3) on tullut kirjoitettua jokseenkin paljon erilaisia harjoituksia ja lyhyitä tekstejä. Niistä osa on päätynyt ihan tännekin asti. Tai sitten sinne Wattpadiin, vähän tilanteesta riippuen.

Muutoin olen tuskaillut Nälän oikoluvun ja Tulisielun kirjoittamisen kanssa. Tulisielu onkin ollut melkoinen työmaa - aloitin sen kirjoittamisen alkukesästä (vaikka se oli silloin vasta suunnitteluvaiheessa), ja loppukesästä inspiraatio sitten tyssähtikin varsin nopeasti. Koko syksyn taukoilin sen kanssa, koska en yksinkertaisesti saanut tekstiä tuotettua. En ainakaan mitään sellaista, mihin olisin ollut tyytyväinen. Päädyin siis pitämään ihan kunnolla taukoa siitä.

Sain Tulisielun kuitenkin toissaviikolla taas nostettua pöydälle, kun pakotin eräänä yönä itseni tekemään kunnolliset, kuvalliset suunnitelmat lopusta Powerpointilla. Voin suositella kaikille, kirjoitin nimittäin syysloman aikana lähes tuplasti sen määrän liuskoja kuin mitä olin jo kirjoittanut. Tällä hetkellä koetan työstää tuon loppuun, koska inspiraatio on jokseenkin korkealla syysloman jäljiltä.

Entä mitä sitten aion nyt julkaista tänne? Keväällä kirjoittamani tulevaisuuteen sijoittuva tarinani Nälkä saa vihdoin tulla päivänvaloon! Nälästä en tahtoisi höpistä paljoakaan etukäteen, jotten tulisi paljastaneeksi aivan kaikkea. Tämä tarina syntyi yksinkertaisesti sen pohjalta, että näin keväällä koulussa edessäni tytön, jolla oli vihreänturkoosit hiukset. Ja sitten lähti syntymään uusi tarina. Tämäkö on nyt sellainen #vainkirjoittajajutut -hetki?

Anyhow, lyhyt summaus Nälästä ennen kuin alan julkaista kyseistä stooria täällä! Laitan tarinaa tänne taas muutama luku kerrallaan ja ängen linkit "Tarinat"-sivulle, niin kaikkien on helpompi seurata.


Vuosi 3014. Ihmiskunta on palannut takaisin sinne, mistä se on lähtöisinkin: luontoon. Metsässä vallitsee heimojärjestelmä, jonka toimintaa säätelee näennäisesti Pääheimo. Luonnossa on ainoastaan yksi laki: jos jätät heimosi, sinulla ei ole enää menneisyyttä. Kaikki entiseen heimoosi ja elämääsi liittyvä tulee unohtaa. Mutta onko entisen elämän jättäminen taakseen sittenkään niin yksinkertaista? Entä mitä tapahtuu yhteiskunnalle, joka on palannut evoluution alkuun?

"Oranssit silmät seuraavat tapahtumia kiinnostuneina, ne tutkivat jokaisen mahdollisuuden ja nauravat sille, mihin kaikista mahdollisuuksista tilanne päättyi. Kuolemaan. Kaikki päättyy aina kuolemaan. Nainen astelee linnun luo, silittää sen rikkinäistä siipeä kuin kyseessä olisi olento, joka ei olisi koskaan elänytkään. Siipi ei ole vain rikki. Se on rikottu. Kun naisen käsi pysähtyy linnun rinnalle, hän yrittää tunnustella, josko henki vielä olisi siellä. Mitään ei tunnu, tummanpunainen veri tahrii valkoiset sormet."

- - -

Tällaisella asetelmalla mennään. Koetan koulukiireitteni ohessa kirjoittaa nykyistä projektiani Tulisielua ja oikolukea samalla Nälkää, joten hommaa riittänee. Nälän oikolukeminen ei ole ihan se helpoin homma minulle, koska a) siinä on paljon plot holeja ja itseäni häiritseviä juttuja ja b) se käsittelee teemoja, joita en yhtään jaksaisi pyöritellä juuri nyt. Joten patience is needed, eiköhän se siitä vielä korjaannu kokonaan julkaisukelpoiseksi.

- - -

Entäs muut postaukset? Uskoisinpa, että tulen postaamaan lähinnä satunnaisia novellimuotoisia tekstejä sekä kenties yhden taidepostauksen liittyen Sudensilmien hahmoihin ja niiden suunnitteluun. Lisäksi tulen tänäkin vuonna tekemään jouluhaasteen, johon otan vastaan otsikkoehdotuksia. 24 päivän ajan tulen kirjoittamaan otsikoiden pohjalta lyhyitä tekstejä kuten viimevuonnakin. Kommentteihin saa heitellä ehdotuksia!

- - -

Siinäpä kaikki tältä erää! Hyvää talven alkua kaikille lukijoilleni! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti