lauantai 31. joulukuuta 2016

Muistoksi tulevaisuuden

 
Päivää sinne ruutujen toiselle puolen! Huh, nyt on jouluhaaste takanapäin ja voinkin alkaa kirjoittaa tänne kaikkea satunnaista. Ehkä aloitan jopa julkaisemaan jotain pitempääkin tarinaa ensi vuonna, hui! Niin, tosiaan, ensi vuonna. Vuosi vaihtuu, ja siksi olenkin tässä koneen äärellä pohtimassa, mitä sitä kirjoittaisi tästä vuodesta. Ehkä en kirjoitakaan mitään.
 
Tämä vuosi oli yksi ehdottomasti huonoimmista vuosista elämässäni, minkäs sille voi. Monet asiat kipittivät kovaa kyytiä alamäkeen, ja lähes yhtä monta kipusi yhtä nopeasti ylös. Välille jäi järkyttävä kuilu, en oikeasti tiedä, miten hyvien ja huonojen asioiden välillä voi olla niin iso ero. Tapahtui Erittäin Hyviä Asioita (isoin alkukirjaimin, kyllä), mutta vaihtoehtoisesti myös Erittäin Huonoja (ja edelleen isolla, mikä muukaan kuvaisi yhtä hyvin). Ei oikeastaan mitään neutraalia, olen tuntenut pelkästään lujaa ja mennyt asioihin isoin tuntein mukaan. Se on ollut vähän pelottavaa. Tiedostan olevani tunteellinen ihminen, mutta tämä on ollut hieman turhankin tunteellista minulle. Välissä on aina niitä aivan täysin tyhjiä kohtia, joina en mieti mitään, mitä täällä voisi julkaista. Sekin on pelottavaa.
 
Joten en syystäkään uskalla odottaa vuodelta 2017 yhtään mitään. Kunhan selviän elossa, se riittää. Ihan oikeasti se riittää. Ja arvatkaa, mikä oli ja on parasta kuluneessa vuodessa? Se, että listatessani sain reippaasti yli 30 erittäin positiivista tänä vuonna tapahtunutta asiaa luetelluksi. Alan hiljalleen nähdä värejä. Se on oikeasti hienoa.
 
Tämän blogin starttaaminen uudelleen on yksi niistä listatuista hyvistä asioista. Olen erittäin ylpeä itsestäni, kun uskalsin aloittaa tämän uudelleen. Ja olen todella kiitollinen jokaiselle ihmissielulle, joka siellä lukee näitä tekstejä! Jouluhaasteen kirjoittaminen oli minulle hyvin tärkeää, toivottavasti se ilahdutti edes jotakuta.
 
Näihin tunnelmiin on varmaan hyvä lopettaa. Pidän tiukasti kiinni niistä ihanista asioista, joita minulle on tänä vuonna suotu.
 
Joten kiitos ja ensi vuoteen, eläkää tekin vielä.
 
------
 
311216
a l i v e
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti