keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Musteenkantaja: luku 16


Luku 16: Valekosketus

Kolmannen kerran jälkeen Enhar huomaa tytön olevan väsynyt. Näykkäykset kaulalla eivät jaksa nostattaa samanlaista hymyä kasvoille, nautinnollinen naurahdus on puoliksi teeskennelty. Kehon liikkeet eivät tule enää luonnostaan. Enhar kiepahtaa tytön vierelle ja kuuntelee omaa, kiihtynyttä hengitystään tytön olkapäätä vasten. Huokausten ja väsymyksen keskeltä hän erottaa jälleen kerran pettymyksen.

Nukutaan vain”, Enharin sanat painuvat tytön olkapäätä vasten.
Tyttö ynähtää ja kääntää kasvonsa Enhariin päin. Enhar oli oikeassa, tämä näytti kauniimmalta Ietan valkoisilla käytävillä. Nyt tytön tapa katsoa Enharia on pelkästään ärsyttävä.
Väsyttääkö sinua?”
Enhar hymyilee. ”Ei, mutta sinua väsyttää.”
Etkö halua enää?”
Kahden sekunnin harkinta-ajalla Enhar päättää kallistua siihen, joka vetää hänet vielä joskus kuolemaansa. Raastavaan rehellisyyteen sellaisten ihmisten seurassa, joilla ei ole merkitystä. Enhar valehtelee vain niille, joita rakastaa.
En halua”, Enhar sanoo ja saa tytön nousemaan istuma-asentoon. Pehmeä olkapää lähtee pakoon, ihon tuoksu vetäytyy Enharin luota. Lämpö viedään aina pois.

Teetkö näin kaikkien kanssa?” Tytön ääni ei ole loukkaantunut, siinä on jotakin omanarvontuntoista. Niin kuin kenelläkään olisi arvoa sen jälkeen, kun kehot ovat vaihtaneet nesteitä ja hengittäneet hetken yhdessä.
Useimmiten kyllä”, Enhar sanoo.
Onko sinun pakko vastata noin? Olisit edes sanonut, että olet vain väsynyt töistä ja paikkojen esittelystä minulle.”
Mitä sinä siitä olisit hyötynyt?” Enharkin nousee istumaan. Hän ei enää paina päätään luottavaisena tytön olkapäälle tai kihariin hiuksiin.

Tyttö kääntyy Enhariin päin ja vie kätensä tämän kasvoille. Enhar todella on kaunis. Nuorella miehellä on tuikkivat, suuret silmät ja tummemmat ripset kuin useammalla naisella. Lyhyet, harmaat hiukset kihartuvat miellyttävästi ja muodostavat kiehkuroita otsalle. Vasemmassa korvassa on yksinkertainen, roikkuva koru.

En minä mitään sen kummempaa halua, kunhan kiusaan sinua”, tyttö sanoo lopulta ja suukottaa Enharia suoraan suulle. Poika ei vastaa hymyllä. ”Hei, älä nyt. Minä jaksaisin vielä.”
Minä en oikeastaan”, Enhar huokaisee. Kiristyneet leukaperät kielivät kasvavasta ärsyynnyksestä. ”Inga, kuulehan. Nukutaan nyt vain.”
Inga kurtistaa kulmiaan. ”Ensi kerralla, kun otat tytön sänkyysi, kannattaa jaksaa loppuun saakka. Muut eivät välttämättä tykkää, jos innostus yllättäen lopahtaakin.” Inga vetäytyy pitkälleen, muttei käännä selkäänsä Enharille.

Enhar istuu vielä hetken. Syyllisyys etenee askeleittain.
Muut eivät yleensä valita”, Enhar sanoo hiljaa, vaikka tietääkin, ettei vika ole tytössä. Inga ei ole tehnyt mitään pahaa. Hän on vain väärä. Enhar muistaa sen aina jälkikäteen. Ollessaan tytön sisällä hän ei ajattele mitään muuta kuin tämän hikistä pintaa sormiaan vasten, mutta jälkikäteen hengitysten tahti muuttuu kieroutuneeksi ja syyllistäväksi. Enhar tietää tarkalleen, ettei saisi kiduttaa itseään etsimällä jatkuvasti uusia, toinen toistaan innokkaampia tyttöjä sänkyynsä. Eikä hän missään nimessä saisi viedä tyttöjä kotiin. Nadihan ilmeet ovat aina viimeinen murskaava tekijä. Silloin Enhar tietää aina valehtelevansa itselleen jokaisen uuden tytön myötä.

Mutta siinä Inga nyt on. Olisi kenties vielä aamullakin, ellei Enharin yhtäkkinen kylmyys karkottaisi häntä auringonnousuun mennessä. Aurinko nousisi silti, paistaisi ikkunasta suoraan sänkyyn ja muistuttaisi alkavasta työvuorosta. Enharilla on aamuvuoro toisiksi ylimmässä kerroksessa. Vangit eivät odottaisi.

Anteeksi, Inga”, Enhar sanoo painaessaan kiharaisen päänsä tyynyä vasten.
Unen ja toden rajamailla häilyvä Inga mutisee vastauksensa. ”Mistä muka?”
Enhar ei vastaa. Tyttö tietää kyllä, koska ei kiedo kättään makaavan Enharin vierelle edes sen jälkeen, kun poika vaipuu hämärien unien sekaan. Inga jää vielä makaamaan vierelle ja miettimään, miksi kukaan kieltäisi todelliset tuntemuksensa tällä tavalla. Inga kyllä tiesi, mitä Enhar ajatteli heidän koskiessaan toisiaan. Kauanko pojalta itseltään kestäisi myöntää? Vai onko tämä kieltämistä lainkaan? Kenties tämä on vain pojan tapa muistuttaa itseään siitä, mikä on oikein ja mikä ei. Inga ei aio jäädä Enharin vierelle pelkäksi keinoksi parantua. Inga kääntää kylkeään ja aikoo antaa itsensä nukkua ja unohtaa vierellään makaavan pojan, joka hukkuisi syyllisyyteen seuraavana yönä jonkun toisen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti