maanantai 29. lokakuuta 2018

Verivalhe: neljäs kirje


Neljäs kirje

Ensimmäinen kuukauteni täällä on kulunut loppuunsa hitaammin kuin kuvittelin. Sinä olit oikeassa; tämä on aivan uudenlainen maailma. Olen sekä nauttinut siitä että tuntenut syyllisyyttä kuulumattomuudestani siihen. Jollakin groteskilla tavalla pidän suuresti paikan yleisestä tunnelmasta. Kunpa voisinkin kuvailla sitä sinulle ilman pelkoa kirjeen joutumisesta vääriin käsiin.

Tämä paikka on todistanut minulle sen, että maailmassa on paljon minulta kokematta jääneitä asioita. Niistähän me aina puhuimme – asioista, jotka tahdomme vielä kokea sellaisina kuin olemme.

Täällä on useita sellaisia, jotka ottavat asemansa yhteiskunnassa aivan liian kevyesti tai aivan liian raskaasti. En ole tottunut siihen, että näin moni ympärilläni edustaa jotakin eri laitaa siitä, jonka pitäisi olla tuttua meille molemmille. On vaatinut paljon tottumista ymmärtää täällä elävien päivärytmiä ja elintapoja.

Minä olen ollut ruumiillisessa kontaktissa toiseen. Se minun olisi pitänyt tunnustaa sinulle jo aikoja sitten, vaikka uskonkin sinun aistivan, että olen tarvinnut kiintopisteen tähän maailmaan. Oletan sinun käyttävän samanlaisia keinoja – en luottamuksen pulasta vaan silkasta ymmärryksestäni luontoasi kohtaan. Me molemmat tarvitsemme jotakin, johon maadoittua. Minulle se on toisen keho omaani vasten. Sota vääntää sielua väärään muotoon. En makaa toisen kanssa pelkästään ikävästä sinuun. Teen sen selvitäkseni hengissä siitä pelosta, jonka minuuteni haparoituminen minussa aiheuttaa. Vain toisen atomit omillani voivat estää omiani karkaamasta lopullisesti. Tiedän sinun ymmärtävän.

Haluaisin sanoa, että sota on jo ohitse. Haluaisin palata viimeiseen valkoisten ruusujen kesään, vaikka tiedän, ettemme enää koskaan saavuta sitä, mitä silloin olimme yhdessä. Ajattelen sitä useasti. Meillä oli jotakin, jonka olemme menettäneet. En tiedä, oletko enää sisareni. En tiedä, oletko sama nainen, joka näki ytimeni ilman, että minun tarvitsi sitä itkien selittää. Minä en ainakaan ole enää se mies, joka antoi sinun jakaa elämäsi kanssaan. Pelkään katsoa peiliin, vaikka täällä on niitä useita eikä minun kenties pitäisi paljastaa sitä seikkaa näin avoimesti kirjeessä, joka voi päätyä kenen tahansa käsiin.

Olen koko tämän ajan juossut itseäni päin väkivallalla ja voimalla ymmärtämättä, etten välttämättä löydä tavoittelemaani siten. Voiko todella olla, etten löydä itseäni vain, koska ei ole mitään löydettävää? Koska etsin mielikuvaa, luomaani harhaa, joka ei löydy peilin kuvastamista silmistä yksinkertaisesti siksi, ettei sitä ole olemassa?

Täällä ollessani olen saanut mahdollisuuden satuttaa. Se ei ole tuntunut miltään. Sota on tehnyt kaikesta pelkästään väärää. En tahdo enää edes vihata. Pelkään enemmän kuin mitään muuta, että olen menettänyt minussa sykkivän väkivallan iäksi. En tiedä, kuka olen ilman sitä. Peilikuva on hiljaa. Kaikuja ei enää ole. Mikään maailmassa ei osaa enää huutaa.

Kysymys kuuluu: tarvitsenko sinut takaisin ymmärtääkseni, kuka minun kuuluu olla? Vai tarvitsenko vain itseni voidakseni lopulta nähdä, tunsinko itseäni sinunkaan kanssasi? Olen pahoillani, että vedän sinut tähän, verisisareni, rakkauteni. Sinä olet monessa mielessä ainoa, joka vielä tekee minusta edes haalistuman siitä miehestä, jonka kuvittelin tuntevani.

Tiedän, ettet voi vastata. Kysyn sinulta kaikesta huolimatta vielä yhden seikan. Haluan sinun ajattelevan vastausta, sillä kenties, vain kenties, voin tuntea sinun ajattelevan sitä.

Kasvaako puutarhassani yhä kukkia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti