maanantai 29. lokakuuta 2018

Verivalhe: toinen kirje


Toinen kirje

Anna minun tulla ihmiseksi jälleen. Minä en rukoile, en ano, en vaadi keneltäkään mitään. Osaan odottaa, että maailma heittää eteeni sen hetken, kun tiedän osaavani vaatia jälleen. Tällä hetkellä jotakin on poikki, rikki, pilattu. Särmäni ovat haalistuneet, en enää erota, miltä tuntuu, kun väkivalta juoksuttaa aisteja toistensa ohi. Kun kipu lomittuu toisen kanssa, pahempansa. Toinen toistaan hirveämpänä ne juoksevat lävitseni, antavat minun tulla itsekseni uudelleen.

En tunne enää niin vahvasti mistään. Kaikki tuntemukset ovat aseiden äänten vaimentamia, himmeitä kaikuja. Minua ei ole luotu olemaan pelkkää soivaa taustaääntä toisten korville. Minun kuuluu räjähtää kranaattien lailla, tuntea lujaa, viiltää pohjaan asti. Tee minusta jälleen ihminen. Elävä olento. En ole tuntenut omia rajojani pitkään aikaan.

Kaiut sattuvat väärällä tavalla. Ne ovat himmentymiä, jotakin sellaista, joka on surkastunut kysymättä lupaa. Surkastumahan johtuu siitä, ettei jotakin tarvita. Enkö minä tarvitse kykyäni tuntea? Enkö ansaitse väkivaltaani, rakkauttani, punaisinta ydintäni? Olen alkanut kadottaa sitä toisen ihmisen kosketuksiin, pehmeisiin hymyihin ja päivästä toiseen pauhuavaan meluun. En enää hahmota itseäni tai sitä, mihin pyrin. Ensimmäistä kertaa se todella pelottaa minua.

Olen käynyt mullan alla. Tuntenut maan täyttävän minut kaikkialta, ollut liian lähellä itseäni tavalla, jota en koskaan enää tahdo kohdata. Ja joudun silti kohtaamaan. Sota ei sovi minulle, inhoan sen turhuutta, inhoan syitä sen takana. Inhoan niitä äänekkäitä ihmisiä, jotka nauraen ampuvat toisiaan ja kuvittelevat sen olevan ainoa oikea tapa elää. Niitä, jotka maalaavat siitä todellisuutensa. Sellaiset ihmiset pitävät kovin paljon melua, mutta eivät omista lainkaan värejä. En osaa kuvitella heitä muuhun kuin harmauteen.

Minä en tunne enää edes ikävää entistä elämääni kohtaan. Ei ole entistä ja nykyistä. On jatkumo, johon voi tiputtaa itsensä, jos ei jaksa pitää huolta minuutensa särmistä. Katsoin itseäni tänään peiliin. Niinköhän sinä osaisit vielä koskettaa sitä miestä, joka sieltä katsoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti